1. Hem
  2. /
  3. OKQ8 – Effektivare planering med molnlösning från Board
va-g-6
OK-Q8-logo 2

Om OKQ8

OKQ8 är ett av Nordens största drivmedelsföretag med över 1 000 stationer i Sverige och Danmark. Produkter erbjuds till industrier, sjöfart, verkstäder och jordbruk. Stor satsning på hållbar energiförsörjning med klimatsmart elavtal, solpaneler och laddning för elbilar.

OKQ8

Bakgrund och utmaning 

Effektivare affärsplanering, uppföljning och analys  

Som en del av sin digitaliseringsresa sökte OKQ8 efter en plattform som skulle möjliggöra flera processförbättringar inom deras ekonomifunktion. Målet var att hantera affärsplanering på ett mer integrerat och sammanhållet sätt. OKQ8 stod inför utmaningen att hitta en enhetlig lösning som kunde möta deras omfattande affärsbehov.

Det OKQ8 eftersökte var en lösning som kunde samla in data från hela verksamheten och sedan sammanställa den på ett enhetligt sätt för effektiv planering, uppföljning, analys och rapportering.

 

Lösning 

Molnbaserad lösning i Board

Attollo föreslog en lösning baserad på Board för OKQ8, med målet att överföra deras finansiella processer från huvudsakligen manuella och tidskrävande procedurer till en digital, molnbaserad plattform. Denna plattform skulle ge finansavdelningen möjlighet att strategiskt driva verksamheten framåt.

Det finansledda projektet fokuserade på att förbättra effektiviteten i de ekonomiska planerings-, budgeterings- och prognosprocesserna, vilket resulterade i mer strömlinjeformade och effektiva arbetsflöden.

 

Bild1

Relaterade kundcase