Hur känns det efter din första tid på Attollo?

Kanon! Jag hade förmånen att inleda min anställning på Attollo med att delta på sommarkonferensen. En riktig drömstart med andra ord där jag fick möjligheten att träffa många av mina nya kollegor i en lite mer avslappnad miljö. En sak som överraskat mig är hur mycket kompetens det finns här utöver Business Intelligence. Det finns kollegor med en mängd olika branscherfarenheter och bakgrund som alla bidrar till en enorm bredd kompetensmässigt.

Vad gjorde du innan Attollo?

Jag har jobbat på webbyrå i 10 år som gränssnittsutvecklare men bestämde mig för att gå över till Business Intelligence som jag sneglat på de senaste åren. Jag har under en längre tid fascinerats av hur verktyg som Power BI på ett enkelt och visuellt sätt kan hjälpa slutanvändaren att tolka stora mängder av information.

Har du fått några planerade uppdrag framöver som du ska börja på?

Ja, det ser ut att bli en bra blandning av lite olika tekniker. Jag kommer att vara med i uppstarten av ett nytt projekt där jag kommer att utveckla i Power BI och Power Apps, samtidigt som jag kommer få en bra insikt i den arkitektur och den teknologi som Attollo jobbar med.

Vad var det som fick dig att välja Attollo?

Då jag känner några personer här sedan tidigare var Attollo en självklar etta på topplistan av arbetsgivare när jag bestämde mig för att byta bransch. Kompetensen, men också stämningen och kulturen här är världsklass. Viljan och kunskapen att lösa utmaningar tillsammans är otrolig och man gör det med mycket humor och utan prestige.

Utöver jobbet, vad hittar du på då? Några intressen eller hobbys?

Den senaste tiden har jag fastnat för bilvård. Det är en materialsport där nya tillverkare och produkter ständigt kommer ut på marknaden, vilket innebär att man kan testa på något nytt varje gång vilket är kul. Som bonus får man dessutom åka en skinande ren bil, i alla fall i ett par dagar innan det börjar regna och man får börja om från början igen. I övrigt är det musik, hockey och motorsport och kanske främst rally där jag själv tävlar som är mina största intressen.