Projektbeskrivning

Jobba som konsult inom Finansiell planering & analys hos oss!

KONTOR – STOCKHOLM

SÖKES!

ERFARNA PERSONER INOM FINANSIELL PLANERING & ANALYS

Du blir en nyckelperson i vårt team som ansvarar för att utveckla planeringslösningar för våra kunder. Generellt sett kommer ditt arbete att handla om att hjälpa kunder att kunna ta bättre beslut, planera och styra sin verksamhet genom att omsätta deras behov till användbara och effektiva lösningar.

Arbetet sker i nära samarbete med kunden där personer som ekonomichefer, controllers, områdeschefer och affärs- och produktansvariga är involverade.

Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete som ofta sker i projekt- eller kundteam med andra Attollo-kollegor. Detta gör att man kan diskutera utmaningar med sina kollegor och tillsammans komma fram till en bra lösning.

DINA CENTRALA UPPGIFTER BLIR

 • Kartlägga och tolka kundens behov och översätta dessa till krav på systemlösning
 • Designa och utveckla budget- och planeringslösningar
 • Utveckla rapport- och analyslösningar baserat på IBM-teknologi
 • Leda eller delta i design och utveckling av integrationslösningar
Läs mer om attollo

VAD BEHÖVER MAN KUNNA?

DU BEHÖVER FÖLJANDE KVALIFIKATIONER

De som arbetar med verksamhetsstyrning hos Attollo har i regel en teoretisk bakgrund inom teknik och IT system, eller en bakgrund från ekonomi och verksamhetsstyrning. Det är din kombination av teknik-, ekonomi- och processförståelse som gör att man blir en bra konsult inom verksamhetsstyrning.

Din främsta egenskap är att du är en hängiven och nyfiken person med en utåtriktad disposition. Vi söker dig som gillar att möta nya människor och som tycker om att hjälpa andra i rollen som konsult. Du vill gärna jobba nära kundens verksamhetsprocesser, och samtidigt vara specialist och arbeta med teknik.

 • Du har en civilingenjörs- eller systemvetarexamen och har byggt upp en god kompetens inom ekonomi och verksamhetsstyrning, eller har en civilekonomutbildning där du över tiden byggt upp intresse och kunnande för teknik och stödjande IT-system.
 • Du kan ha arbetat i roller som controller, redovisning eller business analyst
 • Du har ett par års erfarenhet och eller god kompetens i SQL och/eller skapande eller användning av multidimensionella analysmodeller (OLAP, pivottabell)
 • Du har lätt för att sätta din in i olika företags verksamhetsprocesser och är drivande i kunddialogen
 • Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

ERFARENHET INOM FÖLJANDE OMRÅDEN

 • Budget- och prognosarbete och implementation av budget och planeringssystem, främst IBM Cognos Planning/TM1/Planning Analytics, men erfarenhet från andra liknande system
 • Finansiell rapportering och analys
 • Integration från budget och planeringssystem till källsystem, framförallt olika typer av ekonomi- och redovisningssystem (Microsoft Dynamic AX, Navision, Visma, Agresso, SAP etc.)

LÅTER DET HÄR SOM NÅNTING FÖR DIG?

SKICKA EN ANSÖKAN!

Vi ser fram emot att lära känna dig. Skicka in lite information om dig själv så hörs vi snart. Om du tvekar eller har några frågor får du gärna kontakta Dennis Fast som är rekryteringsansvarig.

dennis.fast@attollo.se
0734 43 86 12

Skicka ansökan