Nyhet_XLBygg_3x2Med hjälp av Attollo och SQL Server 2012 kan bygghandlarna i XL Bygg-organisationen nu enkelt och kostnadseffektivt följa upp sin verksamhet.

XL-BYGG är en kedja med över 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med handlare i Norge och Danmark bildar de Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av anläggningarna har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna.

Historiskt har små organisationer, liknande enskilda bygghandlare inte kunnat räkna hem den initiala kostnaden som kommer med ett traditionellt implementerat beslutsystem. Tillsammans med Attollo togs en lösning fram där de anslutna XL-BYGG-handlarna, med det centrala affärssystemet, tillsammans kunde dela på kostnaden, och på så sätt kunna ta del av alla affärsfördelar som kommer med ett beslutstöd. Bygghandlarna betalar en månadskostnad och får då tillgång till en portal med skräddarsydda rapporter, framtagna av en arbetsgrupp bestående av representanter från XL-BYGG samt Attollo.