Ekonomi och bordtennis – Gällivare och Södertälje

Olof kommer från Gällivare men vid 7 års ålder flyttade familjen tillbaka till mammas födelsestad Södertälje. Scania ligger som bekant i Södertälje och det var Scania som inspirerade till tekniska studier på gymnasiet samtidigt som Olofs intresse för ekonomi låg och lurade i bakgrunden. Några år efter gymnasiet gick flyttlasset norrut igen för ekonomistudier vid Umeå universitet.

Med en civilekonomexamen i bagaget återvände Olof till Scania, denna gång i rollen som business controller.

– Som business controller på Scania gjorde jag bokslut, prognoser och arbetade mycket med att ta fram underlag till ledningen. Det var kul att få jobba med ekonomi eftersom jag varit intresserad av det sedan jag var liten. När Scania startade en ny avdelning fick jag vara med och utveckla processerna där vilket var väldigt inspirerande.

Resan på Scania började redan 2004 och 2019 blev det dags att ta nästa steg i karriären.

– Tanken om ett nytt karriärsteg började nog för ungefär ett år sedan. Jag funderade på olika möjligheter då jag ville att det skulle kännas bra och inspirerande på nästa arbetsplats. I slutändan visade det sig dock vara magkänslan som avgjorde. Det var lite av en slump som gjorde att jag fick upp ögonen för Attollo. Jag träffade Dennis Fast och David Nyman över en lunch och fick ett väldigt bra intryck. Jag gillar verkligen den avslappnade stämningen på Attollo!

Det är just kombinationen av teknik och ekonomi som lockar Olof. På Attollo lever man i båda dessa världar och får utveckla tekniska lösningar som förbättrar ekonomiprocesserna.

– Jag vill jobba med teknik och ekonomi och förenkla vardagen för människor. Processutveckling är absolut roligast och nu kommer jag att få arbeta heltid med det.

Nu bor Olof i Stockholm och han har sedan en tid återupptagit bordtennisen. Det är klubben Spårvägen som får njuta av Olofs talang för sporten.

– Bordtennisen ger mig en bra balans i livet. Jag har spelat bordtennis sedan jag var 7 år. Det har varit några års uppehåll så det känns verkligen kul att vara igång igen.