Välkommen Olof! Hur känns det att börja på Attollo?

Tackar! Det har varit spännande! Även om jag känner igen många av verktygen sedan tidigare, så är det mycket nytt att ta in och många nya kollegor att lära känna!

Hur känns det efter din första tid på Attollo?

Det känns jättebra! Jag har fått bra kontakt och hjälp av ett stort antal kollegor att komma i gång. Sedan känns det skönt att sätta i gång och jobba med en kund direkt, samt att få titta i detalj på ett Advanced Analytics-case. Det är också jättekul att se hur Attollo jobbar, jag känner igen mycket sedan tidigare, men det mesta görs lite snyggare och mer raffinerat här.

Vad gjorde du innan Attollo?

Jag var Analytiker/Data Scientist på Scania. Där jobbade jag dels med att bygga BI-lösningar med Microsofts verktyg, men även en hel del med Advanced Analytics-projekt. Jag byggde till exempel en modell för preventiva reparationer av fordon. På Scania har jag även jobbat som mjukvaru-utvecklare/testare. Från början har jag en bakgrund inom akademin och har doktorerat inom datorsimuleringar av biologiska system på Karolinska Institutet.

Hur trivs du i rollen som BI-konsult?

Det känns jättekonstigt att alla kollegor sysslar med ungefär samma sak som man själv gör. Tidigare har jag varit mer ensam i min roll, men här finns det så många att lära sig och inspireras av.

Framöver ser jag också fram emot att få jobba inom fler branscher, även om det först kan kännas lite jobbigt att hoppa in på något man aldrig har sett tidigare.

Hur kom du i kontakt med Attollo?

Jag gick igenom mitt LinkedIn-flöde tillsammans med en kompis och vi fastnade båda för ett meddelande från Dennis Fast på Attollo. Det var personligt skrivet och prickade in väl det som jag är intresserad av att jobba med.

Vad var det som fick dig att välja Attollo?

Dels för att Attollo sysslar med det jag tycker är roligt och vill fortsätta att jobba med, men även för att det kändes som att det är en väldigt bra sammanhållning och hjälpsamhet mellan kollegorna. Jag har tidigare inte känt att konsultarbete varit något för mig, då det sociala i arbetet är viktigt för mig. Men där har jag fått en fördom vederlagd.

Utöver jobbet, vad gör du på fritiden? Några intressen eller hobbys?

Jag och min sambo bor med två barn i ett gammalt hus från 1906, vilket tar en del tid men också är väldigt roligt att fixa med.  Sedan försöker jag hålla mig i någorlunda form fysiskt och gillar även att titta på film och tv-serier.