Hur känns det att börja på Attollo?

Det känns riktigt positivt. Det verkar vara mycket jobb och många utmaningar, precis det jag har längtat efter. Alla på kontoret är vänliga och hjälpsamma och jag ser fram emot lära känna alla bättre och genomföra många spännande projekt tillsammans framöver.

Hur känns första veckan?

Inte som en vanlig första veckan 😊 Redan dag ett har jag fått ett uppdrag och börjat gräva mig in i data. Jag tycker att Attollo har en rätt approach här och visar att de har ett förtroende för sina medarbetare, även de som har just börjat för en timme sedan.

Har du fått några planerade uppdrag framöver som du ska börja på?

Jag har fått ett uppdrag att hjälpa en kund med deras nya redovisningsstandard, ett arbete som kommer pågå i någon månad. Därefter väntar ett längre heltidsuppdrag hos en befintlig kund. Första delen i det uppdrag blir POC på MS Azure som kräver en hel del kreativitet och ett innovativt tankesätt. Låter riktigt spännande!

Vad gjorde du innan Attollo? Vad var det för företag och tjänst du hade då?

Innan Attollo har jag jobbat som konsult på Enfo Pointer AB och sysslat framförallt med BI och mer specifikt Qlik Sense. Jag jobbade heltid i ett projekt på Vinnova Sveriges Innovationsmyndighet. Ett IT projekt som växte till ett verksamhetskritiskt stödsystem under flera år. Jag var med på den resan senaste 3 åren. Parallellt med det hade jag kortare inhopp i andra projekt för att hjälpa till. Innan dess jobbat jag 5 år på en IT avdelning på ett forskningsinstitut i Ukraina, som forskade kring havets mikrobiologi. Där fokuserade jag mig på databasadministrering och GIS-system.

Hur stötte du på Attollo?

Jag började leta efter nya utmaningar och hörde om Attollo från en av mina gamla kollegor. Hon verkade trivas riktigt bra på sitt nya jobb och berättade om Attollo vid flera tillfällen. Det spelade stor roll att jag litar på Annika och att hon är direkt och en ”no-nonsense” människa.

Men utöver jobbet, vad hittar du på då? Några intressen eller hobbys?

Jag har alltid varit fascinerad av Japan och japanska språket som jag studerade i två år. Nu fortsätter jag med språket och tittar på japanska filmer och TV serier, samt övar på kanji. Annars är jag en medlem i brädspel och även Magic the Gathering spelgrupper och brukar spendera kvällar med JRPG eller något Dark Souls-aktigt TV-spel. Läser även en hel del böcker, där jag föredrar episk fantasi och deckare. Nu kan jag göra det på tre olika språk, kanske en dag även på japanska. Inget kan jämföras med en bok på originalspråket.