Från gruvmörker till storstadsljus

Hannes har bott i Kiruna i 26 år. Under 9 år arbetade han på LKAB bl a som processoperatör. Att arbeta i gruva kan idag betyda att man sitter i ett kontrollrum och övervakar och styr processer. Det är avancerad teknologi inblandad.

Att använda teknik är en sak, men sedan vill man förstå mer om hur den fungerar. Det var teknikintresset som fick Hannes att söka sig till Göteborgs universitet för att läsa till systemvetare. Efter studierna kom möjligheten att arbeta som applikationsspecialist på Centiro i Borås.

– Centiro är ett mindre företag med familjär stämning. Jag fick samma härliga känsla när jag kom i kontakt med Attollo.

Det tidigare arbetet handlade mycket om integration med affärssystem. I rollen som applikationsspecialist är man den som sitter mellan kunden och utvecklarna. Det gäller att kunna kommunicera med alla för att lyckas.

Nu hoppas Hannes på att kunna kombinera den viktiga kommunikationen med en mer teknisk roll med implementation av Data Warehouse-lösningar hos Attollos kunder. Konsultrollen blir en av de nya sakerna på Attollo.

– Det ska bli kul att komma ut till kund och göra verklig nytta. Jag drivs av att se det jag gör ger verklig effekt. Och så gillar jag att få mer kontakt med andra människor, något det blir lite för lite av när man arbetar med systemutveckling.

Det var tjejen som gjorde att Hannes flyttade till Stockholm. Att det blev Attollo beror på kulturen.

– Attollo har den hjälpsamhet jag gillar. Att man bryr sig om varandra på jobbet. Jag fick upp ögonen för Attollo via Great place to work. Det tycker jag är ett kvitto på att man bryr sig om personalen. Sedan hjälper det ju att jag känner en person på Attollo sedan tidigare.

Efter bara två veckor i Stockholm känns det fortfarande stort.

– Göteborg må vara Sveriges näst största stad. Men Stockholm är så otroligt mycket större. Det borde nästa finnas något mellan dom två rent storleksmässigt. Men jag trivs jättebra och kan göra det jag gillar, bl a spela golf och klättra.

Vill du se mer av vad Hannes har gjort hittar du honom här på LinkedIn.