Hanna är vårt senaste tillskott på Attollo som gick från att studera bioteknik till controlling. Mer specifikt; verksamhetsstyrning.

Efter studierna sökte Hanna jobb på ett spännande företag i Linköping och fick jobbet – som controller.

– Det var väldigt kul att sitta med siffror, men kanske framför allt att få vara med där det händer och att få vara med och fatta beslut.

Efter Linköping var det dags för Stockholm och finansbranschen. Hanna började jobba på Kreditor (nuvarande Klarna). Även nu som controller. Det nya på Kreditor var BI. Det blev mycket jobb i BI-verktyg för att få fram bra beslutsunderlag till verksamheten.

– Det roligaste är att få vara med och förbättra och effektivisera processer. Jag gillar hela kedjan från krav till driftsatt lösning. Sedan är jag något av en förvaltningsspecialist. Förvaltning är viktigt eftersom lösningen ska leva länge i en verklighet som förändras hela tiden. Det måste flyta på bra!

Attollo är andra konsultjobbet och Hanna ser många fördelar med konsultyrket.

– Jag blir väldigt motiverad av att få jobba med olika kunder, i olika branscher och att få nya utmaningar hela tiden. Då håller man sig på tå.

Konsultrollen är inte den enda rollen Hanna har. Utanför arbetstid tar Hanna hand om hennes två barn samtidigt som hon är med och driver föräldrakooperativet i Spånga.

– På tiden som blir över läser jag mycket om inrikespolitik. Jag lyssnar även på poddar som Det politiska spelet. Jag gillar att hålla mig uppdaterad och hänga med i det som händer i Svensk politik.

Hanna är nu en del av teamet som jobbar med verksamhetsstyrning på Attollo. Det innebär mycket jobb med att implementera lösningar för planering, budget och prognos.

– Jag drev projekt kring planering och rapportering även hos min förra arbetsgivare. Det ska bli kul att få göra det på Attollo med nya kunder. Jag kommer att arbeta för att våra kunder ska få bra lösningar och även stabil förvaltning.

Att byta jobb är ett stort beslut och det är inte kul om det blir fel. Men Hanna känner att hon hamnat rätt på Attollo.

– Det känns omedelbart att alla bryr sig om varandra på Attollo. Det var en före detta kollega som tipsade mig om att Attollo sökte folk. Så jag tog chansen. Här satsar man mycket på att både konsulter och kunder ska må bra. Det är när man mår bra som man kan prestera som bäst.
– Nu vill jag komma igång med nya projekt och lära känna mina nya kollegor!