Välkommen Emil! Hur känns det att börja på Attollo?

Det har varit ett varmt välkomnande och snabbt ut på ett spännande uppdrag så det känns utmärkt. Verkligen ett härligt och hjälpsamt gäng!

Hur känns det efter de första veckorna på Attollo?

Bra! Första veckan hade jag tid att fördjupa mig i Power BI och de tekniker som jag ska arbeta med ute hos kund vilket känns bra. Nu har jag hoppat på teamet som arbetar på Anicura med att ta fram BI-lösningar för uppföljning av en rad olika områden av deras verksamhet. Det är ett spännande uppdrag med många möjligheter och det är ett kompetent team jag kommer att jobba med.

Vad gjorde du innan Attollo? Vad var det för företag och tjänst du hade då?

Jag arbetade som projektledare på Stockholms Sjukhem och under de sista två åren ledde jag införandet av deras BI-miljö i Qlik Sense. Det var ett spännande arbete och Stockholms Sjukhem är en arbetsgivare med en verksamhet som ligger mig varmt om hjärtat. Det är en idéburen vårdgivare som inriktar mycket av sin verksamhet på de svårast sjuka, en mycket fin verksamhet som drivs utan vinstsyfte.

Hur länge var du där?

Jag började där 2012 och slutade nu i mars 2020 så drygt åtta år. Jag började som sjuksköterska och arbetade bland annat inom palliativ hemsjukvård (ASIH) innan jag började arbeta med olika projekt 2016.

Varför valde du att gå vidare därifrån?

Jag kände att jag ville fördjupa mig inom BI och projekt inom dataanalys vilket det finns större möjligheter till inom en roll specialiserad på just det.

Hur kom du i kontakt med Attollo?

Jag var på en SQL-kurs tillsammans med David Persson som arbetar på Attollo Vi pratade en del på luncherna och han nämnde att han tyckte att jag borde ta ett möte med några av cheferna hos Attollo. Jag tyckte att det lät bra och vi bokade in ett förutsättningslöst möte med Jonas Thern och Dennis Fast och på den vägen var det.

Vad var det som fick dig att välja Attollo?

Jag hade gått i tankarna på att söka en konsultroll inom BI under ett tag och efter att ha träffat Jonas och Dennis insåg jag att den här rollen precis matchade det jag sökte. Sen fick jag ett väldigt bra intryck av klimatet och gemenskapen bland medarbetarna så jag kände mig trygg med det valet.

Utöver jobbet, vad gör du på fritiden? Några intressen eller hobbys?

Jag är gift och har två (snart tre) barn så mycket av min fritid går naturligtvis åt till att ta hand om och hänga med dom. Samtidigt är jag en person som har många intressen och hobbys som jag försöker få tid till och prioritera i den mån det går. Det jag hinner med för tillfället är att jag spelar olika typer av brädspel med ett kompisgäng varje vecka och har gjort så i många år, sen brukar jag löpträna regelbundet och gillar att läsa böcker.