Välkommen Daniel! Hur känns det att börja på Attollo?

Det känns väldigt roligt! Jag fick ett väldigt gott intryck av Attollo redan vid första lunchmötet och besöket på hemsidan och av kollegornas driv och teamkänsla.

Hur känns det efter din första tid på Attollo?

Första veckorna var spännande och jag fick snabbt ett kundcase att sätta tänderna i inom Power Bi. En kort tid därefter fick jag driva ett eget ETL projekt från ax till limpa hos en av våra kunder. Det var ett riktigt roligt och lärorikt uppdrag för inläsning av finansiella data enligt en internationell ekonomisk rapporteringsstandard SAF-T från XML-filer. Jag fick själv stämma av lösningsförslaget med kunden och sätta upp den tekniska lösningen med bland annat: Powershell, VB.NET, XSD scheman & XSLT script, filhantering, lagra data, samt uppsättning av loggar.

Vad gjorde du innan Attollo?

Min tidigare roll i våras var BI-konsult i CGI:s Analytics team. Jag hade supertrevliga kollegor och arbetade i förvaltningen av DW mot en bank. Det var en väldigt lärorik period där jag snabbt satte mig in i verktyget IBM Cognos för finansiell rapportering för en roll som administratör och rapportskapare. Det roligaste och mest krävande projektet jag hade i min roll där var installation och migrering av nya Cognos Analytics där jag tog det i hamn på egen hand från lösningsförslag, implementering, dokumentation samt licensfrågor. Det var en tuff installation med över 26 st beroenden och manuella konfigureringar, inte direkt klicka och starta; men jag fick bra stöd av Förvaltningsansvarig och Projektledare med beställningar från bankens övriga parter.

Din tekniska läggning verkar vara ett driv hos dig och du har arbetat inom lite olika branscher tidigare utöver BI?

Ja absolut. Jag fick upp ögonen för BI då jag i många år har haft en roll som medarrangör i ett konferensföretag med bekanta från studietiden. Vi skapade program och anordnade talare till konferenserna för deltagare från Läkemedelsbranschen, IT branschen och Säljare. Det var via våra utställande partners inom e-arkivering; däribland CGI, Visma, Evry m.fl. som jag fick upp ögonen för BI-rollen.

Min utbildningsbakgrund är Maskiningenjörsprogrammet på KTH men många roller har varit inriktade mot IT på ett eller annat sätt. Min första smak för programmering fick jag genom examensarbetet hos Volvo Bussar genom att skapa en applikation för optimering i Visual Basic.

I senare uppdrag hos Microsoft, Apoteksgruppen och eget konsultuppdrag har kunskaperna i VB.Net varit en extra fjäder i hatten för att automatisera Excel eller skapa olika processautomatiseringar.

Hur trivs du i rollen som BI konsult?

Jag trivs som fisken i vattnet inom BI eftersom det kombinerar så många roller såsom säljare, utvecklare, verksamhetsutveckling och en hel del kundkontakt.

Hur kom du i kontakt med Attollo?

Jag kom i kontakt med Attollo via en gammal kollega på CGI, Daniel Lavén. Jag bokade ett förutsättningslöst lunchmöte med Jonas Thern och Dennis Fast från Attollo och efter det fick jag en väldigt bra bild av företaget och teamet.

Vad var det som fick dig att välja Attollo?

För mig är arbetskollegorna och kamratkänslan jätteviktig på en arbetsplats men även tekniska utmaningar och erkännande. Attollo har en unik kultur och ett team som främjar gemensamt lärande i de senaste teknikerna.

Utöver jobbet, vad gör du på fritiden? Några intressen eller hobbys?

Jag har genom åren utövat många idrotter där 400 meter inom friidrott samt dressyr och fältritt inom ridning varit de framstående.