Stocksund – Amsterdam – Portugal – Stocksund

Med 18 års erfarenhet av Telecom byter Carl bransch men specialistområdet, att jobba med stora datamängder för analys, är inte nytt.

Carl som är 37 år växte upp i Stocksund, norr om Stockholm. Med en hel del erfarenhet av att både arbeta och bo utomlands är det även hit han har återvänt för att slå sig ner med sin familj.

– Jag jobbade på British Telecom i Amsterdam. Där jobbade jag med billing och skötte driften i Holland, Belgien, Sverige och Finland.

Efter BT var det dags för nästa arbetsgivare, Basset.

– Telecom är en bransch som genererar väldigt mycket data. På Basset jobbade jag med mediering vilket innebär att man extraherar och förbereder information som ska skickas till en mottagare internt eller externt. Det kan vara till ett datalager, billing, ett fraud system eller polisen som behöver information.

– Efter några år så ville jag testa mina egna vingar. Så jag startade ett bolag och flyttade till Portugal. Därifrån jobbade jag med implementering och förändring av befintliga medieringslösningar i mitt eget bolag. Jag hade bott utomlands förut men inte drivit eget. Det var en spännande tid.

Närmast kommer Carl från Tele2 där Carl har arbetat de senaste 5 åren innan det var dags att börja på Attollo.

– Konsultrollen passar mig perfekt. Jag uppskattar mötet med människor, den sociala biten. Det är viktigt att ha en bra balans mellan tiden framför datorn och kontakt med andra kunder och kollegor.

All tid läggs däremot inte på arbete, utöver familjen, så är det golf och jakt som gäller på fritiden. En av favoritplatserna är lantstället på Öland.

– Jag gillar lugnet i skogen kopplat till spänningen med jakten. När man sitter på pass och får känna närheten till naturen och att samtidigt måsta vara på helspänn i fall det blir läge.

Framöver kommer dagarna att fyllas av data warehouse-utveckling på Attollo.

– Nu längtar jag efter att komma ut till kund och få leverera. Det är roligt att få vara med i hela processen och se resultatet av sitt arbete. Allt ifrån att förstå vilken data som finns till vilka rapporter och analysmodeller den ska användas i. Jag gillar arbetet nära kund/användare.

Nu skriver Carl nästa kapitel med nya utmaningar på Attollo tillsammans med kollegorna i DW-teamet.

– Jag valde att börja på Attollo för att få byta bransch och för att få nya utmaningar. Det var en skön stämning på Attollo. Folk är välkomnande och hjälpsamma. Vad mer kan man önska sig?