Från bioteknik och forskning till informationsteknik.

Nyligen hemkommen med familjen från Zürich där hustrun just avslutat ett forskarjobb, börjar Aron arbeta på Attollo.

– Min fru är forskare och jag har följt henne dit hon fått jobb. Nu fick hon ett arbete i Sverige så vi flyttade tillbaka hela familjen.

Första delen av de akademiska studierna klarades av i Linköping där Aron pluggade bioteknik. Efter det fortsatte den akademiska karriären på Stockholms universitet som doktorand inom bioinformatik. Från 2013 blev det istället Business Intelligence i Stockholm och senare i Zürich, Schweiz. Åren i Zürich fortsatte där det slutade i Sverige, som Business Intelligence konsult med uppdrag på ett av världens största försäkringsbolag, Zurich Insurance Company. Med tiden blev det fast anställning hos försäkringsbolaget och en roll som team-chef med ansvar för två utvecklarteam, ett i Zürich och ett i Barcelona. Men nu är Aron tillbaka på svensk mark.

– Det är både positivt och lite utmanande att byta land. Vi har fått lägga lite energi på vår sjuåriga dotter eftersom hon fick lämna vänner och rutiner i Zürich. Vår tvååring har nog inte riktigt greppat vad som hänt. Men vi känner att vi landat i Uppsala där vi bor nu sedan i somras.

Allt är inte jobb och familj. Det finns även annat som inspirerar.

– Jag läser mycket böcker och så har jag en passion för brädspel. Jag spelar helst strategispel med mycket detaljer och få tärningar, till favoriterna hör “Puerto Rico” och “Wealth of Nations”.

Det är inte helt lätt att söka jobb från utlandet. Intervjuerna via Skype gör det svårt att känna nyanserna när man ska bestämma sig.

– Eftersom jag sökte jobb på distans var rekommendationer från personer jag litar på väldigt viktiga. Och när personer jag känner väl från min tid i Stockholm kunde rekommendera Attollo var beslutet lätt.

Första projektet blir att bygga datalager på ett kapitalförvaltningsföretag.

– Vi är ett team på fyra personer som ska bygga ett datalager åt vår kund. Det ska bli riktigt roligt att komma igång och leverera värde tillsammans med mina nya kollegor.