Snart sex månader har gått sen jag steg på tåget på Attollos resa mot nya äventyr. Då är det passande att ta en tillbakablick på tiden som varit och lyfta fram godbitar som har satt avtryck i mitt minne.

Först vill jag poängtera vikten av att etablera en företagskultur med en miljö som främjar engagemang hos medarbetarna. Engagerade medarbetare har ofta viljan att sträva mot att jobba för och uppnå företagets uppsatta mål. Detta i sin tur är en viktig pusselbit vid skapandet av ett framgångsrikt och konkurrenskraftigt företag vilket gynnar medarbetarna, kunderna och företaget. Det resulterar i ännu mera engagerade medarbetare och cirkeln är sluten.

Detta är något som Attollo har tagit vara på och satt i verket. För ett företag med familjär atmosfär som Attollo ändå präglas av har det resulterat i många trevliga tillställningar och aktiviteter kopplade till lärorika evenemang.

För min del började allt med den årliga konferensresan till Smögen där många timmar spenderades med lärorika konfereringstimmar till trevliga stunder med räkfrosseri, skaldjursprovning, tunnbad och båttur runt Smögen. Vidare har hela hösten bjudit på viktiga månadsmöten med tillhörande aktiviteter såsom besök på ballbreaker med lagtävlingar för att stärka gemenskapen, grillning utanför kontoret mitt i kalla vintern och nu senast ett månadsmöte med diskussioner inför den stundande konferensresan som avslutades med en uppskattad trerättersmiddag.

Som grädde på moset har det för min egen del inneburit en rejäl kompetensutveckling i två avklarade Microsoft certifikationer och ett IBM Cognos certifikat samt ett fartfyllt uppdrag hos en av våra viktigaste kunder. Allt detta har rundats av med en medarbetarenkät och jag kunde inte svara annat än ”Instämmer helt” på alla frågor. Inte så illa med andra ord, eller vad säger ni?

Om jag ska blicka framåt så väntar som sagt en spännande konferensresa och sen är våren här. Då står jag inför nya utmaningar med nya projekt hos kund att hugga tänderna i och rätt vad det är så är man på en förtjänt semester på min favoritårstid, sommaren!