För att vi hinna med så många sessioner som möjligt har vi spridit ut oss lite under denna konferens.
Australiensaren Roy Colledge visade tex under en session hur man kunde skapa dashboards med PerformancePoint Services för Sharepoint. Han inledde med att rikta en känga mot Microsofts marknadsavdelnings brist på fantasi när det kommer till produktnamn, då han berättade att hans session inte skulle handla om vare sig Power View, Powerpoint,PowerPivot, Powershell eller Power Rangers utan SharePoint och PerformancePoint.
Roy demade några visuella godsaker och hur man på ett snyggt och enkelt sätt kunde skapa dashboards, sätta individuella filters och visuellt drilla ner sig i informationen. Lite synd var det dock att man inte kunde välja att drilla ner till en underrapport från en dashboard-rapport.

Under en annan session berättade Tobias Ternström om nyheter i T-SQL, bland annat lite nya kommandon för felmeddelanden (THROW) samt funktioner för att få fram odeklarerade datatyper, SQL Server identifierar fälten och ger intelligenta förslag på vilken datatyp fältet borde ha, tex NVARCHAR() eller INT. Överlag är nya SQL Server intelligentare och hjälper utvecklaren i sitt arbete.

Gårdagens roligaste session var nog Adam Jorgensens ”From zero to Cube” där han tillsammans med oss i rummet skapade upp en ny kub i analysis services. Vi fick en och en gå upp på scenen och hjälpa till att bygga klart kuben. En väldig skrattframkallande och uppskattad session!

Undertecknad avrundade kvällen med att vinna fyra raka biljardmatcher mot ett par Beslutstödsprofiler från Norge. Hellner – Northug, 1-0. Dritt!

Over and out!