Välkommen Pontus! Hur känns det att börja på Attollo?

Det känns oerhört kul! Att ta steget att bli konsult inom de frågor jag har brunnit för i mina tidigare linjetjänster känns oerhört spännande. Framför allt ser jag fram emot att få jobba med, och med stöd av, det team som Attollo är och hoppas kunna skapa affärsnytta till våra kunder med hjälp av modern IT-teknik och dra nytta av mina tidigare erfarenheter.

Hur känns första veckan?

Väldigt intensiv och lärorik. Många nya intryck och bekantskaper, verktyg och arbetssätt. Det är också väldigt speciellt att börja på ett nytt jobb i pandemi-tider. Det sociala med kollegor och utbytet med kunder via Teams fungerar bra men är annorlunda mot mina tidigare upplevelser. Samtidigt känner jag att vi kan jobba väldigt effektivt under den frihet som distans innebär och det utökar Attollos spelfält mot våra kunder.

Har du fått några planerade uppdrag framöver som du ska börja på?

Smekmånaden ur den synvinkeln uteblev och jag har redan engagerats i en pågående implementation av Board hos en kund i Sydsverige samt att jag kommer att få vara med från ax till limpa på ytterligare en implementation som kommer att dra igång inom kort här. Båda två känns väldigt spännande och intressanta och precis sådant som jag förväntade mig att få jobba med.

Vad gjorde du innan Attollo? Vad var det för företag och tjänst du hade då?

Innan Attollo jobbade jag som Controllerchef på Recover Sverige. Där ansvarade jag för Sveriges BI-lösning och utvecklade Business Controller gruppens datainsamling, analysmetoder och arbetssätt.

Hur stötte du på Attollo?

Attollo var potentiella leverantörer i ett projekt jag skulle driva från min tidigare arbetsgivare och då hade jag kontakt med Jesper och Aron bland andra. När jag sökte mig vidare tog jag upp den kontakten igen som privatperson så att säga och på den vägen är det.

Men utöver jobbet, vad hittar du på då? Några intressen eller hobbys?

Det blir såklart mycket umgänge med familjen hemmavid. Släkten kommer från endera Dalarna och Gotland så det blir en del resor dit också. Jag trivs som husägare och hittar gärna på något kroppsarbete i form av ombyggnad av kök eller isolering av carport som kontrast till skrivbordsjobbet på Attollo. Corona gjorde även att jag hittade Stand Up Paddle board så jag får se hur länge jag balanserar där!