Efter ett fullspäckat schema blev det ett besök på Staple Center och NHL-hockey, varpå bloggdatorn fick stanna hemma under dagen.

Förmiddagspasset bjöd på en lång key-note dragning där mycket av fokus var att berätta om hur utvecklingen av Windows 7 gjorts. Microsoft var är så stolta över Windows 7 att de beslutade sig för att ta fram en egen laptop, i samarbete med Acers, som ska kunna erbjuda alla Win7:s funktioner. Denna dator delade de sedan ut till konferensdeltagarna, inte helt fel! På resan hit hade vi fyra datorer med oss, resan hem blir det sju…

En stor del av keynoten handlade även om Sharepoint 2010 och vad MS kallar Business productivity. Som tydligt framkommittidigare är det Sharepoint och Office som ska vara navet i företaget och det är här användarna ska få tillgång till sina BI-verktyg. MS vision är att alla användare ska ha ”BI” inbyggt i sina vanliga välkända verktyg.

Vi har tidigare skrivit om vikten av att inkludera sociala medier i sitt beslutstöd. I och med 2010-versionerna av office och sharepoint kommer det finnas en ”social media connector” som ska kunna användas för att integrera in facebook, twitter, linked in etc, i sitt intranät eller in i outlook…spännande!
På eftermiddagen blev det lite mer tekniska pass där vi sett best-practices för hur man ska utveckla på SQL Azure-plattformen. Under detta pass kunde vi ganska snabbt konstatera att Azure (molnet) inte är lämpligt för datalagerlösningar. Efter fem minuter så bryts öppna transaktioner, inte så många DW-frågor som är klara på den tiden. Men vem vet vad framtiden erbjuder här.

Det är alltid intressant att lyssna på experter och sista passet för dagen hölls av en SQL Server Expert. Det pratades optimiering och prestanda och vilka enkla tricks som kan utnyttjas för att optimera databaser.

Snart dags för sista passet innan lunch för torsdagen, sammanfattning av dagen kommer senare…

Så här ser en Attollobloggare ut: