Nyhet_Novartis_3x2Läkemedelsföretaget Novartis har tecknat avtal med Attollo AB, kring mentorskap, arkitektur- och utvecklingstjänster avseende Business Intelligence.

Novartis har valt Attollo för specialisttjänster kring business intelligence. I ett första steg har Attollo hjälpt Novartis att uppgradera sin beslutstödsplattform IBM Cognos till den senaste versionen 10.2, samt utvecklat nya BI-tillämpningar på den senaste plattformen. Vi på Attollo är glada över att vår spetskompetens kring business intelligence och Cognos BI värderas högt, och ser fram emot fortsatta samarbetet med Novartis.

Novartis strävar efter att skapa mervärde för patienter och våra samarbetspartners inom sjukvården. Novartis är ett av världens största läkemedelsföretag, och det enda företag som har en ledande position inom såväl innovativa läkemedel som generika och egenvård.

Novartis omsättning uppgick år 2010 till 50,6 miljarder dollar. Samma år investerade Novartis ca 8,1 miljarder dollar i forskning och utveckling av nya läkemedel. Med huvudkontor i Basel, Schweiz, har Novartis cirka 119 000 anställda i över 140 länder.