Vem är du?

Vilken existentiell fråga! På många plan lär jag fortfarande känna mig själv, men kortfattat heter jag Momina, är 31 år gammal och uppvuxen i Norra Botkyrka.

Privat är jag vännen man diskuterar högt och lågt med och den som gärna vill vrida och vända på dina problem, så att de inte längre känns som problem. Denna analytiska sida av mig visar sig även ofta i yrkeslivet.

På min fritid ser jag gärna till att spendera tid med vänner och familj och resa så mycket som plånboken och semesterdagarna tillåter. Att skapa nya minnen med nära och kära är det mest värdefulla jag vet!

Hur länge har du jobbat på Attollo?

Jag har arbetat som Business Intelligence-konsult på Attollo i snart 3 år. Innan jag hittade hem till BI-världen arbetade jag med arbetsmarknadsfrågor inom offentlig sektor och jag har min akademiska bakgrund inom nationalekonomi och statsvetenskap. Den gemensamma nämnaren under studietiden och i mitt yrkesliv är att jag dras till det analytiska där jag tillåts djupdyka i detaljer, därför passar Business Intelligence mig som hand i handsken.

Vad är din roll här på Attollo?

Jag har arbetat med olika delar av Business Intelligence, alltifrån datafångst till visualisering, dock har mitt främsta fokus legat på utveckling av tabulära modeller och frontend-utveckling i Power BI.

En fördom kanske är att konsulter ofta byter uppdrag, men jag har arbetat med samma kund sedan jag började på Attollo. Det är en kund som expanderar snabbt på marknaden, vilket innebär att vi kontinuerligt integrerar nya datakällor och hittar nya analysområden. Det roligaste har varit att kunna bidra med nya insikter från olika affärsområden inom verksamheten. Att man kan ge någon med flera års erfarenhet inom sitt område en ”aha”-upplevelse är alltid kul!

Vad har gjort att du stannat på Attollo?

Trots att vi är ett medelstort bolag är känslan på Attollo otroligt familjär. Jag gillar att man värdesätter att skapa samhörighet och även om man som konsult ofta jobbar från sina kunders kontor, så känns kollegorna på Attollo fortfarande som hemmaplan.

Jag tycker om att man arbetar för att vara i teknologisk framkant inom branschen, vilket uppskattas både av medarbetare och kunder. Jag uppskattar även att vi är proffsiga och levererar från början till slut, vilket även skapar en nära och långsiktig relation till kunderna.

Beskriv ditt häftigaste minne från tiden på Attollo!

Det är definitivt från vår Kickoff i Granada 2019 där några av oss gjorde en adrenalinstinn vandring i bergiga vattendrag norr om Nerja. Vid flera tillfällen pushade man sig till att göra läskiga saker som exempelvis höga hopp och en utav de absolut finaste upplevelserna var hur peppande och stöttande alla kollegor var gentemot varandra. Detta var ungefär min andra vecka på Attollo, så det var en otroligt fin bild att få av sina kollegor och den bilden har inte släppt sedan dess!

Hur ser du på framtiden på Attollo?

Jag drivs av viljan att utvecklas och det finns gott om utmaningar på Attollo! I framtiden skulle jag vilja jobba mer backend och med molnlösningar. Jag tror att det är en styrka att ha börjat med frontend-utveckling då det ger mig en bättre förståelse då man tar sig an utvecklingen uppströms i dataflödet.

Vad skulle du vilja dela för erfarenhet?

Som ny inom både Business Intelligence och som konsult kunde jag dels ifrågasätta min egen kunskap, samtidigt som att jag tänkte att det fanns en förväntan från kunden att jag skulle vara expert inom området. För mig innebar detta att hitta en balans mellan att man kan mer än vad man tror och att man inte ska vara rädd för att ställa frågor. För mig gäller detta både gentemot kollegor och kunder. Vi kanske är experter på våra egna områden, men vi har massor att lära av varandra. Något jag lärt mig är att man oftast inte är den enda i rummet som har frågor!

Ett annat mantra jag har är ”hitta en mentor och var en mentor”. Det är naturligt att man som junior gärna tyr sig till seniora för hjälp och vägledning, men man lär sig otroligt mycket genom att förklara för andra, eftersom man behöver förstå och vara förtrogen med det man försöker förmedla.