Välkommen Richard! Hur känns det att börja på Attollo?

Det känns väldigt bra, jag har fått en bra introduktion och trots pandemin så har allting flutit på bra, även fast jag har mest jobbat hemifrån. Det känns som det finns många roliga projekt att starta igång och jag hoppas jag kan bidra redan från start. Jag har redan blivit involverad i några PoC:ar som känns väldigt intressanta att börja gräva i och se vad som är möjligt att göra.

Vad gjorde du innan Attollo? Vad var det för företag och tjänst du hade då?

Jag var egen konsult och har haft diverse uppdrag hos Scania, nu senast på Scanias avdelning för specialfordon där jag bland annat utvecklade nya verktyg i Python för att automatiskt kunna övervaka nya interna tekniska förändringar på lastbilen och dess påverkan på Scanias specialfordon med hjälp av olika NLP-tekniker. Jag är civilingenjör i maskinteknik i grunden och har även arbetat som konstruktör och provningsingenjör tidigare på Scania.

Hur stötte du på Attollo?

Jag blev introducerad till Attollo av Viktor Åberg Somogyi som jag har känt väldigt länge. Han tipsade om Attollo och på den vägen är det.

Hur ser dina ambitioner ut inför framtiden?

Min ambition är att fortsätta förkovra mig inom maskininlärning, jag har läst en hel del kurser på sistone inom området och håller just nu på att plugga in allt som krävs för att certa mig inom Azures olika lösningar för data engineering och data science.

Utöver jobbet, vad hittar du på då? Några intressen eller hobbys?

Det blir mycket cykling i alla dessa former, allra helst där det finns berg, skidor och tennis. Teknik är ett annat stort intresse och jag har några hobbyprojekt inom maskininlärning. Utöver det så är jag språkintresserad och har pluggat en del franska och älskar allt franskt!