… Och där va vi igång!

I morgon (lokal tid) börjar PASS-konferensen men vi har redan tjuvstartat lite på vår kant.
Igår mötte vi i den skandinaviska SQL-användargruppen(SQLug) upp ett tiotal nyckelpersoner från teamet bakom produkten SQL Server. Svenske Tobias Ternstrom, Application Platform PM Lead på Microsoft, samlade ihop sina kollegor och anordnade ett väldigt uppskattat ”meet n greet”. Dagen började med ett tvåtimmars runt-bordet-möte i Building 35 på Microsofts huvudkontor i Redmond. Efter att vi presenterat oss för varandra så fick vi bland annat se hur självaste produkten tas fram. Hans Olav Norheim visade deras ärendehanteringssystem ” Microsoft Connect” där kunders rapporterade buggar hanteras och följs upp. Riktigt intressant att se vad som försigår bakom kullisserna när man trycker på ”send error report”, det finns faktiskt riktiga människor bakom all teknik.

Efter det fick vi en tour runt microsofts egna IT-stad i Redmond. På området jobbar cirka 40000 personer så alla tänkbara butikskedjor och restauranger finns och vill vara där. Men det verkar inte enbart vara en dans på rosor att vara MS-anställd. Åkte de anställda inte runt i Microsofts egna shuttles runt området, så sprang de mellan husen för att hinna till sina möten.

Kvällen avslutades med en middag nere i Seattles hamn, på Elliots Oyster House. Och som vanligt i USA även med en rejäl matkoma!