Nyhet_Tele2_3x2Attollo hjälper telekomoperatören Tele2 att implementera, förvalta och vidareutveckla sitt beslutstöd baserat på Cognos BI.

Tele2 har valt att teckna ramavtal med Attollo kring specialisttjänster för business intelligence och data warehouse. I första hand kommer Attollo att hjälpa till med implementation, förvaltning och vidareutveckling av beslutsstöd baserat på Cognos BI och Oracle. Vi på Attollo är glada över att vår spetskompetens kring business intelligence värderas högt, och ser fram emot fortsatt samarbete med Tele2.

Tele2 är en av Europas snabbast växande telekomoperatör och erbjuder alltid sina kunder vad de behöver till ett lägre pris. Tele2 har 15 miljoner kunder i 10 länder. Tele2 erbjuder produkter och tjänster inom fast- och mobiltelefoni, bredband, datanät, kabel-tv och innehållstjänster. Enda sedan Jan Stenbeck grundade Tele2 1993 har bolaget varit en tuff utmanare till de gamla statliga monopolen och andra etablerade spelare. Tele2 är noterat på NASDAQ OMX sedan 1996. Under 2012 omsatte bolaget 31 miljarder kronor och presenterade ett rörelseresultat (EBITDA) på 6 miljarder kronor.