Efter en lång flight kom vi igår (lördag)  fram till Vegas.
Trötta och något slitna tog vi oss till IOD Business partner network reception där det var mingel med alla partners från världens alla håll.

Idag var det general session Business Partner Summit  med Ray Wang som var en överenergisk amerikansk konferencier. Sessionen hade temat ”Let’s talk partner” där ett antal general managers från IBM och stora partners intervjuades och berättade om läget och framtiden för IBM.

Inom BI var det inga stora nyheter som presenterades men det som det har satsats mycket på är att integrera de olika produkterna.

De pratade även om värdet för partners att jobba med att sälja in hela IBMs produktportfölj som t ex Big Data tillsammans med IBM Cognos BI. En annan nyhet som presenterades var DB2 BLU Acceleration som är en ny in memory lösning som kan hantera stora datamängder med imponerande hastighet.
 
En intressant session handlande om BIAA Integrating SPSS modeler and Cognos BI.
Inom SPSS har det tagits fram en enklare modul för att slutanvändaren ska kunna göra prediktiv analys med hjälp av data från exempelvis Cognos BI rapporter.
Det innebär att resultatet från SPSS modeler skrivs tillbaka till databasen. Detta använder man i ett Framework manager paket som publiceras till Cognos connection.

Jonas & Rickard