Nyhet_Klarna_3x2Kreditmarknadsbolaget Klarna har valt Attollo som partner, för att införa förbättrat beslutstöd och förbättrat stöd till budget-/prognosprocessen.

Klarna har valt Attollo som partner för implementation av ny koncerngemensam BI-lösning baserad på Cognos BI, samt ny koncerngemensam budget- och prognoslösning baserad på Cognos TM1. Vi på Attollo är glada över att vår spetskompetens kring business intelligence och budget-/prognoslösningar värderas högt. Vi är också glada för att få arbeta med ett av de mest framgångsrika unga svenska företagen, och ser fram emot att samarbeta med Klarna i sin fortsatta tillväxt.

Klarna grundades 2005 i Stockholm med tanken att skapa en problemfri betalningslösning som skulle tillåta köpare och säljare att interagera på det enklaste och tryggaste sättet. Klarna gör detta genom att låta kunden få varorna först och betala efteråt, medan Klarna bär kredit- och bedrägeririsken för handlarna. Idag är Klarna ett av Europas snabbast växande företag. På bara åtta år har Klarna vuxit till 750 anställda, och är verksamma i sju länder i Europa, med över nio miljoner konsumenter.