Viktor blir med sin tidigare yrkeserfarenhet och sitt enorma teknikintresse ett värdefullt tillskott till Attollo.

Välkommen Viktor! Hur känns det att börja på Attollo?

Tack! Det känns strålande bra att få ansluta till Attollo-gemenskapen och att få chansen att bevisa vad jag går för inom BI och dataanalys. Förhoppningsvis kan min bakgrund komma väl till pass.

Hur känns första veckan?

Just gemenskapen står ut, varenda kollega som har varit inne på kontoret eller på Slack har tagit sig tiden att morsa på mig och hälsa mig välkommen. Ett så varmt välkomnande gör att det blir extra kul att komma till en ny arbetsplats.

Har du fått några planerade uppdrag framöver som du ska börja på?

Trots de något märkliga tiderna vi har med avseende på covid-19 har vi diskuterat möjligheter på flera projekt där jag kan ta rygg på mer erfarna kollegor vilket känns ruggigt spännande. I övrigt kör jag järnet på att certifiera mig i både Azure Data Engineer och Azure Data Analyst-rollerna så fort som möjligt, och har ”The Business Intelligence Roadmap” som kvällslektyr…

Vad gjorde du innan Attollo? Vad var det för företag och tjänst du hade då?

Jag är maskiningenjör i botten och har jobbat som teknikkonsult inom produktutveckling i fem år, största delen som beräkningsanalytiker. Därefter har jag haft chefs- och projektledarroller under de senaste fyra åren och har nu senast lämnat ett entreprenörsrally där jag byggde upp en ny verksamhet för ett internationellt konsultbolag. Jag älskar data och analys, gärna i kombination, och ser därför grymt mycket fram emot att få lära mig mer inom Attollos hela skrå.

Hur stötte du på Attollo?

Jag och Daniel Lavén arbetade ihop tidigare och vi har hållit kontakten sedan dess. När han fick höra om mina planer på att gå mot dataroller lyckades han övertyga Jonas om att träffa mig. På den vägen är det..!

Utöver jobbet, vad hittar du på då? Några intressen eller hobbys?

Med total brist på självinsikt ser jag mig själv som någon form av Thomas Cook och brinner för att utforska äventyrliga platser, helst i bergsmiljö. Spana gärna in mitt hemmaprojekt, en gammal Land Cruiser på @prado_vanlife, eller fråga mig om vad jag tycker om Nordkorea, Kamchatka eller Iran… Just nu är det fullt fokus på att öka min kompetens inom BI och DW, men annars läser jag Python/Datavetenskap via Coursera på fritiden.