Data Grillen, eller SQL Grillen som tillställningen hette vid starten, började som en idé hos två vänner som ville kombinera sin kärlek för databaser och tysk grillning – på en plats som ligger strax till vänster om ingenstans i staden Lingen i norra Tyskland. Det låter som en märklig kombination, och det var ett väldigt litet och speciellt event till att börja med, men det skulle genomgå en metamorfos som ingen hade kunnat föreställa sig. Det växte snabbt till att bli en av de absolut främsta konferenserna kring Microsoft SQL Server i världen, då praktiskt taget varje expert från världens alla hörn ville vara en del av SQL Grillen. Kvaliteten på både talare och föreläsningar är olikt andra event i världen – och det bjuds fortfarande på grillbuffé på kvällen.

Med endast 200 biljetter (som alla är helt gratis), är det inte svårt att föreställa sig hur extremt svårt det är att få tag på en biljett. Ett par år efter första konferensen hade Alexander Arvidsson från Attollo blivit vald som talare i Lingen inte mindre än tre gånger. Förberedelserna var i full gång för SQL Grillen 2020 när världen dessvärre stängde ner på grund av pandemin. Det blev ingen SQL Grillen (eller Data Grillen som konferensen bytt namn till för att bättre återspegla innehållet) 2020, och inte heller 2021. Men – i juni är det dags för Data Grillen 2022! Konferensen har utökats till två dagar för att ge deltagarna ännu mer intressant innehåll och möjliggöra ännu fler internationella talare att dela med sig av sin kunskap.

Alexander har än en gång förmånen att ha blivit vald som talare med föreläsningen ”the Untruthful Art – Five Ways of Misrepresenting Data”. Attollo ser fram emot att vår internationella expert delar med sig av viktig kunskap på Data Grillen 2022. Det kanske finns biljetter kvar – följ med till Lingen och Data Grillen!