Den där känslan efter att ha releasat något till användarna som många har arbetat med under en längre tid. Nervositet? Lättnad? Skräckblandad förtjusning? Jag tror det är en blandning av allt…
Under veckan som gått har vi i projektet jag jobbar gjort den största releasen på flera år. Det handlar om ett mycket omfattande arbete där affärslogiken i datalagret förändrats för att bättre passa kundens verksamhet. Vi är ett stort gäng som genomfört arbetet som pågått i ungefär ett år. Vägen har varit lång ifrån spikrak och den har kantats med en hel del hinder.
Förändringar har gjorts i hela beslutstödssystemet; ETL-flöden, tabeller, kuber och rapporter har anpassats. Efter ett par veckor med kuberna i parellellproduktion så var det då dags för den stora releasedagen. Även om allt är noga genomtestat så är det ju inte förrän det är på riktigt som man kan slappna av. Och det verkar som vi allihopa kan slappna av efter att ha gått igenom allting efter produktionssättning. Men eldprovet kommer först på måndag morgon när majoriteten av användarna loggar in i systemet för att göra sina veckoanalyser. Då får vi se hur många ärenden som trillar in.
Jag tycker det känns skönt nu och äntligen kan vi blicka framåt mot nya utmaningar!