En av nyheterna i Cognos 10 är Active Reports.
Men vad är egentligen Active Reports?
Det är en rapport i mht-format (mhtml) som skapas i Report Studio.
Mhtml-filen som skapas är en statisk datafil som är interaktiv (tänkt en minikub). Den kan bestå av flera nivåer av data och det går att filtrera, sortera och drilla etc. Rapporterna distribueras och syftet är att användare som är offline ska kunna använda rapporterna. I Report Studio i Cognos 10 finns det en ny rapporttyp för Active Reports, där man får tillgång till nya rapportobjekt som är specifika för Active Reports.
Här kan ni se mer om vad Active Reports är och hur man bygger Active Reports: http://www.youtube.com/watch?v=BIlmWSEujcc&feature=related
Kolla gärna in Cognosbloggen http://www.cognosbloggen.se/2011/10/04/active-reports-i-business-insight/ där Pontus visar ny funktionalitet för Active Reports i senaste versionen IBM Cognos 10.1.1. Han visar bl a hur man gör en dashboard i Business Insight med flera Active Reports som hänger ihop via filter (Slider).
Där kan man även läsa om hur man kan köra rapporter i PowerPoint med en gratis add-in som heter LiveWeb, där man kan infoga live-webbsidor i ett ppt-dokument. Det tar bara någon minut att komma i gång och det fungerar perfekt.
/Jonas