IBM har i dagarna släppt Cognos Analytics 11.0.7 och här redovisas några utav nyheterna.

Portalen

En ny välkomstskärm som populerats med de senast använda/besökta objekten. Till höger på skärmen finns Quick Reference Links där man enkelt kan nå videor, exempeldata och communities för att stötta användaren.

Man har även lagt till en ny Hemknapp för enklare navigering tillbaka till sin startsida.

 

Rapporter

 

Det har kommit en hel del uppdateringar rörande de klassiska rapporterna. Mapbox har integrerats, som en visualisering, och man har därmed helt ny kartfunktionalitet. Kartorna är interaktiva och användaren kan zooma ut och in och filtrera rapporten direkt, förutsatt att man kör rapporten i HTML-format.
Andra saker som tillkommit är Interactive filtering som gör det möjligt att interaktivt filtrera sin rapport utan att köra om den. Man kan även skapa enklare beräkningar och sorteringar. Packaged based drill-through är numera åter supporterat och funktionen view tabular data är tillbaka. Active reports öppnas inte längre i en ny flik, utan direkt i portalen i samma fönster och det är även enklare att ladda ner rapporten.
Dashboards
I dashboarding-delen har det också kommit en del nytt. En snygg nyhet bland visualiseringarna är möjligheten att gruppera mätvärdena grafer på kolumner eller rader. Det finns även nya filtreringsmöjligheter som kan liknas vid promptar för mer rapportkänsla. I nya releasen finns också ny funktionalitet att editera beräkningar.
Powerplay 11
Goda nyheter för gamla Cognos-användare. Powerplay-kuber stöds nu i Cognos Analytics.
My parameters
Rapporter kan nu skräddarsys åt användare att vara förpromptade så att användaren slipper detta. En administrator sätter dessa parametrar på användarnivå.
Det här och mycket andra nyheter har nu tillkommit i Cognos Analytics 11.0.7. Läs mer om Cognos Analytics hos IBM.