Andra dagen på IBM Think

Fokus har idag varit att samla information om kommande versioner av Planning Analytics. Fick möjligheten att lyssna på Dave Corbett, Sr Product Manager Planning Analytics som hade en dragning för befintliga kunder. Genom ett par frågor som ställdes från publiken bekräftades en del funktioner som är på gång.

Release 2.0.31 är nästa release av Planning Analytics Workspace och Planning Analytics for Excel. Lanseringen av versionen kommer förmodligen ske nu på fredag eller tidigt nästa vecka. Denna uppdatering kommer tyvärr inte innebära några större visuella nyheter, utan mestadels har fokus varit på funktioner under huven. Release 2.0.33 och 2.0.34 som planeras att släppas till sommaren kommer att innehålla mer omfattande förbättringar.

Målet med utvecklingen är att få windowsklient-prestanda i webbgränssnittet. Denna prestanda skulle innebära att exempelvis en process som att dra och släppa objekt i rapporter kommer att ske 3ggr så snabb. Detta är viktigt när den lokala administrationsgränssnittet skall ersättas med webbgränssnittet. Detta öppnar upp möjligheten att använda Internet Explorer som idag inte har samma prestanda som övriga webbläsare.

Det finns i gränssnittet en funktion där det går att dra ut ett cellvärde till rapportytan. Värdet är idag enbart read only, men i en av ovanstående releaser kommer det även att gå att skriva till detta objekt (både siffror och text). Detta innebär att det kommer att gå att plocka ut enskilda celler ur en eller flera kuber som kan användas i budgetprocessen.

Architect skall kunna ersättas i slutet av detta år, dvs då kommer Planning Analytics Workspace ha tillräckligt med funktionalitet för att kunna bli ett gränssnitt för all administration och uppföljning. Detta ser vi verkligen fram emot.

Till sommaren kommer en betaversion av en ny workflow lösning som skall ha ett helt nytt tänk – vi håller er uppdaterade om detta när vi får mer info, så håll ett öga på bloggen!

/Jesper

LÄS OM DAG 3 HÄR >

IBM Think