Igår gick årets IBM Cognos Finance Forum av stapeln. Platsen var Hilton Hotel Stockholm och Attollo fanns på plats som en av tre huvudsponsorer. IBM Cognos har utmärkta finanshjälpmedel, Planning och TM1 är exempel på några av dem. Under dagen hölls ett antal föreläsningar där man ständigt återkom till hur pass vitalt det verkligen är att, i sin verksamhet, ha en strukturerad och utvecklad budget- och prognosplanering. Forumets huvudtalare var David Axson @davidaxson. David talade om vikten av en dynamisk riskbaserad performance management process. I takt med att marknader naturligt blir mer globala, turbulenta och oförutsägbara, behöver CEO’s och CFO’s ta bättre beslut snabbare. Företagen måste utveckla och uppgradera organisationens beslutstödssystem. David beskrev vikten av detta och drog t.ex. parallellen med svårigheten att köra bil i 100km/h där man har en vindruta som uppdaterar synfältet var 5:e sekund . Klockrent seminarium – Inspirerande, meddragande och matnyttigt!

Efter inledande föreläsningar var det dags för rundabordssamtal. Två av Attollos Planningpecialister, Martin Thorin och Jesper Sjöberg fanns med i form av seminarieledare på ett par av dessa. Det bjöds upp till intressanta diskussioner, där specialisterna fungerade som diskussionsledare, experter och rådgivare. Ett koncept som visade sig vara väldigt uppskattat.

Sista akten tog inspirationstalaren Jan Gunnarsson hand om. Han pratade om vikten av meningsfulla möten och att bygga starka relationer med kunder, medarbetare och partners.

Dagen avslutades med en efterlängtad och välbehövlig måltid, med mingel, mat och dryck.

Tack alla medverkande för denna gång, vi ses självklart nästa år.
– Väl mött!