IBM Planning AnalyticsPlanning Analytics 2.0.4 är nu släppt för både Cloud och On-Prem!

Detta berör själva applikationsservern (TM1) där IBM lanserar en ny version en gång i kvartalet. I denna release har IBM löst ett par buggar som är av intresse för svenska kunder:

”Websheets not able to copy/paste negative value with Swedish language settings in TM1Web.”

“Long subtraction sign when copy negative value from websheet with Swedish language settings and paste it to MS Excel.”

Notera att detta är sista versionen som kommer att stödja 32-bit Excel. Med andra ord är det dags för er som sitter med 32-bit Excel att planera in en uppdatering till 64-bit Excel.

I tillägg till detta kan lite ny och spännande funktionalitet nämnas:

  • TM1-servern stödjer nu OpenID Connect (OIDC). Detta är en standard för autentiseringsprotokoll baserad på OAuth 2.0-specifikationerna.
  • Jämföra ”sandlådor”, t ex Best Case Scenario mot Worst Case Scenario, mycket kraftfull och efterfrågad funktionalitet.
  • Möjligheten att manuellt styra om en process skall använda multi-threaded query processing eller inte.
  • TM1-servern har nu stöd för språkspecifika attribut. Man kan sätta språkspecifika attribut för dimension, element och kub. TM1-servern returnerar automatiskt det korrekta värdet för ett attribut baserat på den användarspecifika språkinställningen. Du behöver således inte skapa ett aliasattribut eller textattribut för varje språk.
  • REST API, d.v.s. det öppna API:et mot TM1 data har fått ännu mer funktionalitet, exempelvis stöd för Drill-Through funktioner mm.

[vc_row][vc_column][kleo_button title=”MER OM UPPDATERINGEN” style=”custom” href=”https://ibm.co/2oPM6Uj” size=”lg” icon=”angle-right” custom_background=”#b1484b” custom_text=”#ffffff” custom_bg_hover=”#af8285″][/vc_column][/vc_row]