Samtidigt som vi anpassat oss lite mer till amerikansk västkusttid var det även tid för Think 2019 att dra igång på riktigt. Det var markant mycket mer konferensdeltagare på plats idag och fler delar av konferensområdet som öppnades upp. Dagen inleddes med ”vanliga” sessioner för att sedan avslutas med en keynote av IBM:s CEO Ginni Rometty. Det blev en storslagen inledning som var väldigt proffsigt dirigerad där Ginni tillsammans med en panel av högt uppsatta ledare från bl.a. AT&T och Red Hat deltog. Det diskuterades hur AI, molnteknologi och ansvarsfullt ledarskap kommer att leda omdaningen av näringslivet de kommande åren. Det var både kul och intressant att lyssna på och bidrog till att höja blicken från vår dagliga verksamhet.

Apropå daglig verksamhet så har vi under dagen lärt oss mer om avancerad rapportering i Planning Analytics for Excel (PAx), gjort en teknisk djupdykning i Planning Analytics Local samt deltagit i en Q&A session med det team som står bakom utvecklingen av Planning Analytics. Sammantaget blev det en mycket spännande och givande dag.

Många kunder har saknat funktionen ”Print Report” som fanns i Perspectives och på förmiddagen fick vi se hur denna funktion kan återskapas genom att använda sig av det API som finns för PAx. Väldigt kraftfull funktionalitet om man är sugen på lite VB-programmering. IBM har i dagarna också släppt en ny site där detta dokumenteras på ett bra sätt tillsammans med konkreta exempel, läs gärna mer på GitHub.

En annan snackis under dagen har varit den äldre generationen som IBM anlitat för att läsa av våra QR-koder vid entrén till olika sessioner. En dam höll telefonen åt fel håll och försökte scanna våra badges och suckade över modern teknologi. 😉 En bra reality check så här mitt i teknikens högborg. Utan fungerande datainläsning som är både strukturerad och håller hög kvalité så kommer man inte långt oavsett hur många buzz words man slänger sig med.

Intressant take away från djupdykningen i Planning Analytics Local är möjligheten att snart köra en distribuerad version av Planning Analytics Workspace (PAW) via IBM Cloud Private (ICP). Detta möjliggör bland annat fail-over och backuper utan att stänga ned PAW. Klart lockande och spännande funktionalitet som vi får anledning att återkomma till.

Under Q&A sessionen fick vi möjlighet att presentera de frågor som vi fick med oss från våra kollegor i VS-teamet samtidigt som vi fick ta del av många andra intressanta frågeställningar. Tiden räckte tyvärr inte till för att hinna med alla frågor men vi får en ny chans imorgon. Äntligen fick vi möjlighet att visa exakt vad vi menade med multi select i PAW och nu har kanske polletten äntligen trillat ner 😉 Det återstår att se. Vi återkommer till svar på övriga frågor i samband med nästa blogginlägg. Stay tuned!