Microsoft AzureJust nu pågår Microsofts stora konferens Microsoft Ignite (https://www.microsoft.com/en-us/ignite/about) där nyheter inom alla plattformar presenteras. Många av nyheterna rör Office 365 och Azure, som verkligen är fokusområdet för Microsoft framöver. Bland annat berättar man att Skype for Business (gamla Lync) kommer att integreras med Microsoft Teams och på så sätt bli den enda plattformen för kommunikation. Gissningsvis vill Microsoft komma åt konkurrensen från t ex Slack.

Vad som är extra roligt för oss inom Datawarehouseområdet är att man lanserat även lite nyheter för oss. Det allra senaste är att man gör det möjligt att kör SSIS-paket i Azure Data Factory. På så sätt kommer vi komma ännu närmare att kunna leverera kompletta datalager med bara så kallade SAS-tjänster. Mer information om detta finns att läsa här.

Denna funktionalitet tillsammans med Azure Analysis Services och SQL Server Managed Instance (https://azure.microsoft.com/en-us/blog/new-options-to-modernize-your-application-with-azure-sql-database/) kommer göra det ännu enklare att komma igång med datalagerprojekt i Azure.

Kul och spännande!